Sayın Velilerimiz,

Lise eğitimlerinin son aşamasında olan öğrencilerimiz bir yandan yükseköğrenime geçiş için girecekleri sınavla ilgili hazırlıklarını yoğun bir biçimde sürdürürken bir yandan da öğrenim görecekleri üniversite ve programları belirlemeye çalışmaktalar. Okulumuzda Psikolojik Danışma ve Rehberlik Koordinatörlüğü tarafından yürütülen mesleki rehberlik çalışmalarının amacı, öğrencilerimizin kendilerini, meslekleri ve üniversiteleri tanımalarına katkıda bulunarak bu önemli ve zaman zaman stresli olabilen karar verme sürecinde onlara yardımcı olmaktır.

Bu yıl mezun olacak 12. sınıf öğrencilerimize 9. sınıf düzeyinde Mesleki Olgunluk Ölçeği ve Mesleki Yönelim Envanteri, 10. sınıf düzeyinde Kendini Değerlendirme Envanteri uygulanmış, 11. sınıf düzeyinde ve bu öğretim yılının ilk döneminde ise meslek ve üniversite tanıtımları gerçekleştirilmiştir. Bu tanıtımlar, öğretim yılı başında öğrencilerimizin en çok tanımak istedikleri bölümler ve üniversiteler belirlenerek planlanmıştır.

Meslek ve üniversite tanıtım programı kapsamında ülkemizin önde gelen devlet ve vakıf üniversitelerine eğitim-öğretim programını aksatmayacak şekilde geziler düzenlenmektedir. Tanıtım çalışmalarımız öğrencilerimizin istekleri gözönünde bulundurularak sürdürülmektedir.

Öğrencilerimizin ve velilerimizin bir çok devlet ve vakıf üniversitesinin temsilcileriyle biraraya gelmesini sağlayan Üniversite Tanıtım Fuarımız her yıl geleneksel olarak gerçekleşmektedir.

Öğrenimini yurtdışında sürdürmek isteyen öğrencilerimiz için Yurtdışı Eğitim Danışmanlığı Birimi tarafından yurtdışı üniversitelerine yönelik fuar ve tanıtımlar gerçekleştirilmektedir. Yurtdışında yükseköğrenim imkanları ve başvuru koşulları hakkında detaylı bilgiler öğrencilerimize verilmekte ve başvuru sürecinde öğrencilere bireysel danışma hizmeti sağlanmaktadır.

Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) sonrası Tercih Bildirimi döneminde öğrencilerimizin doğru tercihler yapabilmeleri için Psikolojik Danışma ve Rehberlik Koordinatörlüğü tarafından tercih danışmanlığı hizmeti verilmektedir. Bu hizmetle ilgili ayrıntılı bilgilendirme sms ve internet sayfamız (www.tedalanya.k12.tr) aracılığı ile duyurulmaktadır.

PSİKOLOJİK DANIŞMA VE REHBERLİK KOORDİNATÖRLÜĞÜ