TED Alanya Koleji  Okullarında , TED Okullarına özgü “TED İngilizce Eğitim Programı” uygulanmaktadır. Bu program , Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulunun 3553 sayılı kararı ile kabul edilen K-12 Curriculum “TED Okulları İngilizce dersi okul öncesi ve 1-12. sınıflar öğretim programı”  olarak adlandırılan ve okullarımızdaki yabancı dil programının temelini  bilimsel esaslara dayandıran bir programdır. Bu sayede, Türk ve yabancı öğretmenlerimiz tarafından Avrupa Ortak Diller Çerçeve Programı (CEFR) doğrultusunda   verilen İngilizce dil eğitiminde, öğrencilerin dil ve eleştirel düşünme becerileri (Critical Thinking Skills) gelişmekte  , tüm TED okulları  olarak ortak bir yabancı dil programı kullanılmakta ve İngilizce eğitiminde  standardizasyon  sağlanması hedeflenmektedir. Yabancı dil eğitimini veren deneyimli ve seçkin İngilizce öğretmenlerimiz ise TED Genel Merkezi tarafından hem yazılı hem sözlü sınava tabi tutulduktan sonra göreve başlamaktadırlar.

Öğretmenlerimiz göreve başlamadan önce zorunlu olarak    çeşitli eğitim  programlarından geçmekte olup meslek hayatları boyunca her sene düzenli olarak TED Genel Merkezi tarafından düzenlenen  eğitim seminerlerine  ve ELT konferanslarına katılmaktadırlar. Ted Koleji Okulları Yabancı dil öğretmenleri , yaptıkları çalışmaların ve eğitim öğretimin TED Genel merkezi standartlarında kalmasını sağlamak adına her yıl 2 ila 4 kez Ankara’dan  gelen yabancı dil eğitim yöneticilerinin teftişine tabii tutulurlar. Okutulan kitaplarımız her sene tüm Ted okullarından gelen yabancı dil zümre başkanlarının bulunduğu kitap komisyonlarında , genel merkezimiz tarafından onaylanan Ted kolejleri yabancı dil programına uygun kitaplar arasından seçilir.