TED Alanya Koleji lisesinde İngilizce öğretimi öğrencilerimizi yabancı dilde kendilerini rahatlıkla ifade eden ve iletişim kuran bireyler olarak mezun etmek ve TOEFL,IELTS,SAT,CAE gibi uluslararası sınavlara, yerli ve yabancı üniversitelerin hazırlık atlama sınavlarına hazırlamak, eğitimine yurtdışında devam etmek isteyen öğrencileri gerekli becerilerle donatmak ve onları yönlendirmeyi hedeflemektedir. Bu amaçlar doğrultusunda İngilizce eğitimimiz ,işlerinde uzman yerli ve yabancı öğretmenler tarafından , öğrencilerimiz için özel olarak dizayn edilmiş Lise İngilizce sokağımızdaki yabancı dil sınıflarında verilir. TED Alanya Koleji lisesi öğrencileri Lise 9. Sınıftan 12. Sınıfa kadar yoğunlaştırılmış ileri İngilizce ve TOEFL ITP/IBT dersleri almaktadır. 9. Sınıflarda TOEFL Junior sınavlarına giren öğrencilerimizin , 10. Sınıfta TOEFL ITP , 11 ve 12. Sınıfta ise TOEFL IBT sınavlarına girerek mezun olmaları hedeflenmektedir.

Ted Alanya koleji lisesi öğrencileri, ana sınıfından beri aldıkları yoğun İngilizce öğreniminin akademik çalışmalarla daha da arttığı bu dönemde, ileri ingilizce eğitimlerinin yanı sıra dünya gündemindeki konuları takip eden ve bunları yorumlayabilen , akademik yazı yazmanın inceliklerini öğrenen , araştırma yapan , sunum ve projeler hazırlayan, yaratıcı ve eleştirel düşünme becerilerine sahip bireyler haline gelirler. Aldıkları yabancı dilin kültürünün yanı sıra dünya üzerinde yaşayan tüm kültürleri ,dilleri , yaşam tarzlarını tanıyan, açık görüşlü, olgun, fikirlerini organize ederek cesurca ifade edebilen, süreki kendini geliştiren , tek beceriyle yetinmeyen empati ve zihinsel esnekliğe sahip olan “Hibrit İnsan “ modeli yetiştirmeyi amaç edinen TED Alanya Koleji , bu amaca yönelik çalışmalarını yabancı diller alanında Model United Nations Simulation konferansları (MUN) , İngiltere orijinli ve uluslararası geçerliliği olan BTEC (The Business and Technology Education Council) programıyla, İngiltere’nin ve Amerika’nın en iyi okullarında organize edilen yaz ve kış kampları, TED Talks münazara programı , CommiTED, ulusal ve uluslararası İngilizce, şiir,makale ve hikaye yarışmaları , TED Genel Merkezi ‘nin Kanada Milli Eğitim Bakanlığı ile yaptığı resmi anlaşma sonucu yürürlüğe koyduğu Uluslararası öğrenci değişim programı ile başarılı bir şekilde sürdürmektedir.